Wensley Christoph bezorgt IMT bekerfinale plek
22 Aug 2019, 14:41

Wensley Christoph heeft Inter Moengo Tapoe (IMT) met een late treffer woensdag in het Frank Essed Sradion, een finale plek bezorgd in de Bekercompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). WBC moest het onderspit delven met 3-2 verslagen na de ploeg met 2-1 voorstond in de rust. Met deze finale plek is Inter Moengo Tapoe nu in de gelegenheid om zowel kampioen van de Eerste Divisie als Bekerkampioen van de SVB te worden.

De wedstrijd werd in hoog tempo gespeeld . Zowel fysiek als tactisch werd hard gestreden. Inter had een beter balpositie en trachtte ook het middenveld te beheren wat aardig lukte. WBC daarentegen koos meer voor lange ballen. WBC was meerdere keren in de gelegenheid de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Inter Moengo Tapoe gaf niet gemakkelijk op. Inter kwam na 20 minuten spelen op voorsprong. Wensly Christoph werd hardhandig aangepakt door de doelman van WBC. De penalty die daarop volgde werd verzilverd door doelman Obrendo Huiswoud, (1-0).

Kort hierna kwam WBC op gelijke hoogte door een dekkingsfout in de verdediging van Inter. Middenvelder Bruce Diporedjo omspeelde twee verdedigers en met een prachtig stiffbal zorgde hij voor de gelijkmaker.1-1. WBC verdubbelde de score kort voor rust. Een afstandsschot van ver buiten de 16 meter werd vanuit links met een draai, de bovenhoek ingetrapt, 2-1.

In de tweede helft voerde Inter de druk op. Het duurde niet lang in de tweede helft toen de gelijkmaker werd gescoord. WBC had een hoekschop onvoldoende uitverdedigd. De bal kwam voor de voeten van Christoph terecht die van dichtbij de gelijkmaker intikte. WBC had uit een counter break in de 80e minuut de kans de wedstrijd op slot te zetten. Diporedjo brak goed door en kwam op rechts alleen tegenover de ingevallen doelman Hugo Daniel te staan. Zijn inzet ging naast het doel. Op punt van uitscheiden, werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Inter. In de 90e minuut vocht Inter rond de 16 meter lijn voor balbezit. Het leder kwam bij Christoph terecht die geen fout maakte. Met een schuiver laag over het veld tekende hij 3-2 aan voor Inter.

Inter Moengo Tapoe zal in de finale nu uitkomen tegen SV Flora die eerder op de dag in de andere halve finalewedstrijd met 1-0 won van Junior.