27 Recreatieoorden veilig en hygiënisch bevonden
15 Aug 2019, 04:47
foto
Oordhouder Van de Vijver krijgt zijn toestemmingsbeschikking en goedkeuring van districtscommissaris Armand Jurel. (Foto: BIC Para)


Het recreatieoord Palulu Camping is voorzien van een goedkeuringssticker. Dat houdt in dat de oordhouder zich heeft gehouden aan de voorwaarden die gelden voor het exploiteren van een recreatieoord. In het voortraject naar de goedkeuring toe, zijn afspraken gemaakt voor de veiligheid van de bezoekers en de hygiëne op het oord.

In totaal heeft districtscommissaris Armand Jurel van Para 27 exploitanten van recreatieoorden woensdag toestemming en goedkeuringsstickers gegeven. Hij acht voldoende bewezen dat deze oorden de veiligheid van hun bezoekers kunnen waarborgen. Goedgekeurde recreatieoorden beschikken over onder andere getrainde en geüniformeerde lifeguards,  bemande EHBO-posten, dieptemeters die de diepte van het zwemwater aangeven en hygïenisch verantwoorde voorzieningen.

De oorden die hun deuren mogen openhouden voor het publiek tijdens deze piekperiode zijn: Colakreek, Baka Djari, Gran Swiet Djari, MTC-Resort, Palulu Camping, Drie Kokro, Marinalex, Bersaba, Caribo Beach Resort, Carolinakreek , Jungle Camp, Kankanku , Blaka Watra, Overbridge, Parabello, Kinderboerderij, Isri Kokro, Owos Resort, Severino  Waterpark, Relax Waterpark, Millie’s Resort, Cabenda Camping, Stichting Jan Starke (Zanderij 1), Da Kaboera en Bigi Kroetoe, Tuna en Kimberly pretpark, zegt het Burgerinformatie Centrum Para.

De politie van Para is elke dag met 8 motorrijders op de Indira Gandhi-, Kennedy- en de Martin Luther Kingweg om de verkeersdrukte naar de verschillende oorden in goede banen te leiden. In het weekend wordt de motorsurveillance opgevoerd met assistentie van verkeerspolitie Regio Midden en motorrijders van de Militaire Politie. Er zullen ook standby units worden opgezet, vanwaar er eerste hulpverlening zal plaatsvinden op zowel de oorden als op de wegen bij ongevallen. Deze units worden bemand door hulpverleners van verschillende gewapende eenheden.
Advertenties