Vrijspraak politiemannen voor afpersing en mishandeling
14 Aug, 16:29
foto


De politieagenten Wishaal T. en Mohamed G. zijn dinsdag vrijgesproken van alle tenlasteleggingen. Kantonrechter Duncan Nanhoe kwam niet tot het wettig en overtuigend bewijs. Beide mannen werden beschuldigd van afpersing en mishandeling.

De politiemannen hadden op 29 september van het afgelopen jaar een voertuig te Stolkertsijver staande gehouden waarin een aantal pakken cocaïne werd aangetroffen. Pas op 2 oktober werd aangifte daarvan gedaan door W. en B, de twee inzittenden.

Aanklager Bibian Tjin Liep Shie achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Ze eiste 24 maanden onvoorwaardelijke celstraf met gevangenneming tegen Wishaal T. en tegen Mohamed G. achttien maanden onvoorwaardelijke celstraf. Volgens de toen aangehouden B. heeft Wishaal T. hem mishandeld. Hij zou aan zijn oor zijn geslagen en hield daar een oor perforatie aan over. De arts constateerde dat het trommelvlies van zijn linkeroor was geperforeerd. Hij werd verwezen naar een specialist, maar de verdachte is niet geweest waardoor een vervolg geneeskundige verklaring ontbreekt.

W. verklaarde dat ze de drugs voor iemand vervoerde. Toen ze aangehouden werden, mochten ze de persoon bellen. De persoon kwam toen naar locatie en heeft toen onderhandeld over de drugs. B. en W. werden op een gegeven moment gedagvaard om als getuigen gehoord te worden in deze strafzaak die tegen de politiemannen liep. Geen van hen is verschenen.

Nanhoe merkte op dat er geen drugs en geld zijn gevonden. Bovendien werd de aangifte pas op 2 oktober, na drie dagen, gedaan. Indien de aangifte tijdig was gedaan, was de kans groot dat de drugs en geld aangetroffen zouden worden. Door onvolkomenheden in het vooronderzoek is het bewijs vertroebeld. De verdachten zijn juridisch bijgestaan door de advocaten Chandra Algoe en Irvin Kanhai.

Wanita Ramnath

Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December