Tien jaar geëist tegen broers voor doodslag
14 Aug, 04:41
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op de rechtszitting van dinsdag tegen elk van de broers Gary C. en Fernando L. een celstraf van tien jaar geëist. De vervolgingsambtenaar acht doodslag bewezen. Beide broers waren betrokken bij een dodelijke steekpartij in een bar-dancing op 1 januari van dit jaar.

Garcy C. beweert dat hij onschuldig is. Hij ontkende de aanklachten tegen hem. Hij zou met flessen en krukken hebben gegooid naar het slachtoffer. Zijn broer Fernando L. verklaarde dat hij het slachtoffer met een schaar had verwond. Getuigen verklaarden dat de verdachte een mes had gebruikt. Ook ontkende Fernando L. dat hij het mes was gaan halen om het slachtoffer ermee te steken. Hij zei dat hij niet de intentie had om het slachtoffer te verwonden. Fernando L. beweerde dat juist het slachtoffer een mes bij zich had om hem te verwonden.

Volgens het OM was er geen sprake van een noodzakelijke zelfverdediging tegen een ogenblikkelijke en wederrechtelijke aanranding. Fernando L. had de confrontatie met het latere slachtoffer zelf opgezocht en ging zelf het mes halen. Een getuige verklaarde dat hij zag dat de verdachte naar beneden ging, een mes uit zijn motorfiets haalde en weer naar boven ging. Een beveiligingsman had verklaard dat er over en weer werd gegooid met flessen. Hij zag het slachtoffer met een mes zwaaien. Kort daarna zag hij dat Fernando L. met een mes naar het slachtoffer ging.

Het OM merkte op dat de broers geen spijt hebben van hun handeling en ook geen goede proceshouding hadden. Op 8 oktober zal advocaat Raoul Lobo pleiten in deze strafzaak.

Wanita Ramnath

Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December