Suriname ondertekent EnGenDer-projectdocument
13 Aug, 22:27
foto
De directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), Putridewi Amatsoemarto, ondertekent het EnGenDer-projectdocument. (Foto: Biza/NII)


Suriname is een van de 9 landen in het Caribisch gebied die het EnGenDER-project uitvoert. De directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), Putridewi Amatsoemarto, heeft vandaag het projectdocument getekend. De projectcoördinatie zal vallen onder het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van Biza, omdat het om een milieuproject gaat met een duidelijke gender insteek, zegt de voorlichting van Biza.                       

EnGenDER staat voor Enabling, Gender-Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean Het project heeft tot doel het verder integreren van gender equality en een mensenrechten benadering van acties over climate change, environment, disaster recovery en het identificeren en aanpakken van de eventuele kloven, opdat mannen, vrouwen, jongens en meisjes gelijke toegang hebben tot oplossingen in dit verband.

Er zal met de andere verantwoordelijke organisaties voor climate change, environment en disaster recovery en met ondersteuning vanuit UNDP Suriname, worden gewerkt aan het bereiken van de doelstellingen. Het BGA als stakeholder zal het gender gedeelte in Suriname substantieel aansturen, in afstemming met UNWomen, die ondersteuning biedt op regionaal niveau aan de Project Management Unit in Barbados.

Sharon Saridjan-Tjokro van het BGA is belast met het themagebied ‘Milieu en Klimaatverandering.’ Zij zal de rol vervullen van Government Coordinating Focal Point van het EnGenDER project en als zodanig lid zijn van het Regionaal EnGenDER Project Bestuur. BGA heeft als een van de Key National Government Stakeholders gediend bij de voorbereiding en beoordeling van het desbetreffende project document, meldt Biza, via het Nationaal Informatie Instituut.

Thursday 12 December
Wednesday 11 December