YHS maakt zich op voor 3e Global Robotics Challenge
13 Aug 2019, 18:36
foto
Jongeren bezig met een training verzorgd door stichting Young Help Suriname.


Stichting Young Help Suriname (YHS) is van plan om voor de derde keer Suriname te laten deelnemen aan de 2019 First Global ‘Robotics’ Challenge (FGC). De aanmelding voor deelname aan deze competitie in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, is reeds gedaan. De bijeenkomst wordt gehouden van 24 tot en met 27 oktober 2019.  
 
De Robot kit van Suriname is reeds besteld en onderweg vanuit Hong Kong. In afwachting hierop zal proto-typing met de 2017 en 2018 kit plaatsvinden. Het duurt nog even voordat we een finale robot ontwerp hebben voor de 2019 Suriname Robotic machine. 
 
De stichting die reeds drie jaren studenten traint in Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) en Robotics skills, heeft in de eerst helft van dit jaar elf studenten een voorbereidingstraining doen ondergaan. Uit, onder andere, deze groep zal het 2019 Suriname Robotics team geselecteerd worden, dat samen met een Lead Technical Mentor en Team Manager, zal afreizen. In 2017 eindigde team Suriname in de top 50, terwijl in 2018 op plek 103. In 2018 was Surinames robot tevens 1 van de 54 robots van de 161 met de hoogst scorende punten. 
 
YHS is overtuigd dat ook dit jaar het zal lukken om alle benodigde financiën bij elkaar te krijgen, zodat Suriname deel kan blijven van het globaal platform. De FGC games mogen wel een ‘hoogtepunt’ zijn, waar jongeren extra inspiratie opdoen en bewust worden van de vele mogelijkheden van partnerschappen en daar gebruik van maken. "Onze jongeren hebben bewezen dat zij de potentie in huis hebben", zegt de stichting die ernaar streeft om open deuren voor meer succes voor hen, te bewerkstelligen.  
Advertenties