Ontkennende verdachte vrijgesproken
12 Aug, 02:46
foto


Lionel S. alias Dutchy is vrijgesproken van de algehele ten laste legging. Hij zou zijn slachtoffer zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht door hem te verwonden aan zijn hoofd. Tevens zou hij het haar van de man afgeknipt hebben. Kantonrechter Lygia Ravenberg voerde aan dat er slechts vermoedens zijn in deze zaak. Ze kwam niet tot het wettig en overtuigend bewijs en sprak de verdachte vrij. Lionel S. had aldoor ontkend zich schuldig gemaakt te hebben aan het strafbare feit. 

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, eiste twee jaar celstraf tegen de man. Ze voerde aan dat hij herkend was door het slachtoffer. Het slachtoffer werd thuis plotseling aangevallen door twee mannen. De deur van zijn woning werd ingetrapt. Eén van de mannen herkende hij als Dutchy. Na de mishandeling raakte hij bewusteloos, waarna zijn dreadlocks werden afgeknipt. 

Volgens de officier ligt de oorzaak in de relationele sfeer. De vriendin van het slachtoffer zou een relatie hebben met de verdachte. De vriendin werd mishandeld door het slachtoffer en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. De verdachte gaf aan dat hij allang geen contact meer had met de vriendin. Echter, de officier presenteerde het tegendeel. 

Uit een telefoonuitdraai bleek dat de man frequent telefonisch contact had met haar. Ze wisselden seksueel getinte berichten met elkaar uit. Op een bepaalde dag was er zelfs 140 keren telefonisch contact geweest tussen hen. De officier benadrukte dat Dutchy een recidivist is. De kantonrechter kwam echter niet tot het wettig en overtuigend bewijs en sprak de man vrij. 

Wanita Ramnath

Friday 22 November
Thursday 21 November
Wednesday 20 November