Vijf jaar celstraf en fikse boete in drugszaak
11 Aug, 20:40
foto


Vishal O. (42) is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar door kantonrechter Lygia Ravenberg voor het vervoeren van 33,18 kilo cocaïne en het bezitten van 16,24 kilo marihuana. De rechter legde hem daarnaast ook een boete van SRD 75.000 op. De kantonrechter achtte het vervoeren van de drugs bewezen, aangezien er hiervoor een speciale constructie in het voertuig aangetroffen werd. Er was een speciale ruimte in het voertuig gecreëerd om de drugs te verbergen. 

De veroordeelde reed met zijn vrouw en kind vanuit Nickerie naar Paramaribo toen hij op een gegeven moment klemgereden werd door een busje. Er werd geschoten op zijn voertuig. De politie werd ingeschakeld en die nam het voertuig van Vishal O. mee. Hij vertelde aan de politie dat er drugs zaten in het voertuig. Vervolgens werd de man aangehouden. In zijn auto werden 30 pakken cocaïne met een gewicht 33.180 gram aangetroffen. De narcotica rechercheurs gingen vervolgens met Vishal O. naar huis om een huisonderzoek te verrichten. Daar werd nog eens 30 pakken marihuana met een gewicht van 16,24 kilogram aangetroffen.

Vishal O. verklaarde dat op 2 april marihuana in zijn wagen waren ingeladen en op 3 april cocaïne te Zeedijk in het district Nickerie. De kantonrechter merkte op dat de man het leven van zijn vrouw en kind in gevaar had gebracht. Daarnaast zou de man bij een geslaagde poging economische voordelen hebben, terwijl mensen verziekt zouden worden. Bij het opleggen van de straf hield de magistraat rekening met de proceshouding van de Vishal O. Hij heeft meegewerkt aan zijn proces. 

Wanita Ramnath

Friday 22 November
Thursday 21 November
Wednesday 20 November