Rotary Club traint 15 besten Mulo en LBO
11 Aug, 16:37
foto
De best geslaagde leerlingen van Mulo en LBO op trainingsweekend, aangeboden door Rotary Club of Paramaribo.


Vijftien beste en meest succesvolle leerlingen van de VOJ-scholen (Mulo en LBO) hebben een trainingsweekend aangeboden gekregen van de Rotary Club of Paramaribo. Zij zijn geselecteerd op basis van hun eindexamenresultaten. Vandaag worden de tien finalisten gekozen door een jury. Het 'VOJ Student Excellence Award' project is in 2005 in het leven geroepen. Dit jaar wordt dit project voor de 15e keer gehouden. De finale wordt woensdag gehouden. 

Het doel van de Rotary VOJ Student Excellence Award is het stimuleren en belonen van uitmuntende schoolprestaties binnen het VOJ, waarbij tevens aandacht is voor buitenschoolse inzet van de leerlingen, deelt commissievoorzitter Rabin Soechit mee. De achterliggende gedachte is dat hiermee een bijdrage wordt geleverd aan het motiveren van toekomstige generaties leerlingen en aan de bevordering van de kwaliteit van het geboden onderwijs.
Tijdens het trainingsweekend worden de scholieren getraind in speciale vaardigheden zoals presentatie en communicatie, maar krijgen zij bijvoorbeeld ook motivational talks en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Deze 10 finalisten die gekozen worden, zullen op een selectiemiddag een presentatie geven van vijf minuten aan een panel. Zij moeten aangeven hoe ze de barrières hebben overwonnen bij het bereiken van hun uitstekende schoolprestaties, hun buitenschoolse activiteiten en hun ambities. Deze presentaties worden door de panelleden op een aantal criteria beoordeeld. Hieruit volgen de winnaars voor MULO en voor LBO niveau.

De deelnemers krijgen een prijzenpakket om hen te belonen voor hun prestaties en hun verdere ontwikkeling te ondersteunen, zoals schoolspullen, waardebonnen en trainingen. De scholen van de twee top winnaars krijgen ook een prijs om de belangrijke rol van de school te erkennen en deze te ondersteunen. De benodigde gelden, trainingen en goederen worden gesponsord door bedrijven en personen uit de gemeenschap.

De winnaars worden gevolgd, mede doordat zij deelnemen aan langdurige leiderschapstrainingen. Daarnaast houden Rotarians met veel van deze scholieren contact om hen te blijven ondersteunen en motiveren tijdens hun verdere studie.  Zowel de Rotary Club of Paramaribo, als de Rotaract Club of Paramaribo vinden onderwijs één van belangrijkste pijlers binnen de samenleving en leveren langs deze weg een bijdrage aan de ontwikkeling hiervan.