PL-voorzitter dolblij met grote opkomst in Nieuw-Amsterdam
10 Aug, 19:07
foto
Pertjajah Luhur is heel tevreden met de opkomst tijdens de eenheidsmanifestatie op 9 augustus in Nieuw-Amsterdam.


Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) is ingenomen met de massale opkomst van het publiek tijdens de vrijdag gehouden eenheidsmanifestatie in Nieuw-Amsterdam. Hij is blij dat de vele duizenden mensen die af en aan gaan en zichtbaar genieten van de verschillende attracties in het openluchtmuseum. Als in de middag diverse toppers van bevriende partijen zich ook mengen onder de vele bezoekers, is voor Somohardjo de eenheidswording een feit.

De partij heeft op grootse wijze 129 jaar Javaanse immigratie herdacht. Diverse culturele optredens, variërend van gamelanmuziek en djaran kepang tot de Awasadans en een kotomisieshow, houden de mensen gekluisterd op hun plek. De Indiase, de Indonesische en de Chinese ambassade hebben elk ook een cultureel optreden gesponsord. Met entertainment van een tiental muziekformaties komen zowel jong als oud aan hun trekken. Voeding, drank en kramerijen zijn er in overvloed. Meer dan 200 bussen zijn ingezet om leden en sympathisanten naar het openluchtmuseum te vervoeren, terwijl het veelvoudige aan personenauto’s is geregistreerd, vermeerderd met de bromfietsers en motorfietsers die de plek ook hebben aangedaan. Op de route Leonsberg-Nieuw-Amsterdam vice versa zijn boten ingezet om de mensen zoveel mogelijk in staat de stellen de festiviteiten bij te wonen. Somohardjo is nu meer dan ooit overtuigd van maximale zetelwinst voor de partij. Hij stelt dat het mogelijk moet zijn om meer dan tien zetels te halen. Pogingen van de NDP om de PL te breken zijn volgens de politicus op niets uitgelopen. De paarse partij heeft geprobeerd te imponeren door langs de route naar Nieuw-Amsterdam vlaggen te plaatsen, maar dat heeft volgens Somohardjo geen zoden aan de dijk gezet: “De vlaggen zijn daar op straat, maar het volk is hier.” De NDP zal nu alles op alles zetten om mensen over te halen zich bij haar aan te sluiten en vele loze beloften doen. De trein van ergens naar nergens, de fly-overs, de 18.000 beloofde woningen zijn volgens de PL-voorman duidelijke voorbeelden van beloften die niet zijn nagekomen. Volgens Somohardjo is het belangrijk dat de mensen, die dreigen te zwichten voor de vele beloften, zich afvragen wat er na 25 mei 2020 zal gebeuren met alle wat hen nu is beloofd en toegewezen. 

Hij hekelde ook het feit dat de gezondheidszorg aan het wankelen is en de dienstverlening van het SZF sterk achteruit is gegaan. Het komt steeds vaker voor de SZF-verzekerden voor medicijnen moeten betalen. Dat is een zeer kwalijke zaak, vindt de politicus. Ook de corruptieve praktijken die zich bij de SPSB hebben voorgedaan en waarvan lijkt dat die in de doofpot dreigen te worden gestopt, verdienen volgens hem geen schoonheidsprijs. Volgens Somohardjo is het grootste verschil tussen de NDP en de PL dat de paarse partij gaat voor zelfbehoud en diens voorzitter ten koste van alles wil beschermen tegen een veroordeling die hem boven het hoofd hangt in de 8-december-kwestie, terwijl de rood-witte partij gaat voor ontwikkeling van land en volk. “Wij zullen de intermenselijke brug vormen om deze ontwikkeling en vooruitgang voor ons land te bewerkstelligen”, stelt Somohardjo.