Bouterse legt krans te Mariënburg
10 Aug 2019, 00:33
foto
President Desi Bouterse heeft een krans gelegd bij de herdenking van 129 jaar Javaanse immigratie te Mariënburg. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft vrijdag als onderdeel van de herdenking van de 129e Javaanse immigratie samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling kransen gelegd te Mariënburg. Het staatshoofd prees de bevolking voor de manier waarop zij met elkaar omgaat. "Het beste dat wij hebben is onze verbondenheid," merkte Bouterse op. "We zijn een klein land maar dit mooie land export het mooiste dat er is en dat is vrede", legde hij uit. 

De president stond ook stil bij enkele kenmerken van de Javaanse gemeenschap. Hij noemde ook de bijzondere bijdrage die deze groep heeft geleverd. "Hoe klein het werk ook is, leer je kinderen om te werken, om te studeren en mede verantwoording op zich te nemen om dit land op te bouwen", laat het staatshoofd optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. 

De districtscommissaris (dc) van Commewijne, Ajaikoemar Kali, ging in op de geschiedenis van de Javaanse groep Surinamers. Hij riep op om alles in het werk te stellen en gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van het land. Hiertoe worden er genoeg mogelijkheden geboden volgens de dc. Hij onderstreept de wil van de regering om alle bevolkingsgroepen een waardig bestaan te geven. 

Ook minister Soewarto Moestadja van Arbeid feliciteerde de Javanen en Inheemsen met deze dag. Hij bracht zijn gehoor terug naar de komst van de Javanen toentertijd. "We erkennen dat u onderdeel van dit land bent, maar u moet even hard werken als alle andere groepen van Suriname," zei Moestadja. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April