Gorré kijkt vol vertrouwen naar Nations League
09 Aug 2019, 20:58
De nationale selectie speelde 1-1 tegen Telstar. Het doelpunt werd gescoord Sergino Eduard. (Foto's: Hans van Dijk)

Het Surinaamse voetbalelftal heeft tijdens de oefenstage in Nederland de laatste vriendschappelijke wedstrijd met 3-2 gewonnen van de Rotterdamse hoofdklasser Leonidas.  In een Surinaamse entourage maakte Dimitrie Apai in de voorlaatste minuut het winnende doelpunt. Suriname domineerde grote delen van de wedstrijd. Gorré ziet de zes wedstrijden in de Nations League vol vertrouwen tegemoet. Op basis van de oefenstage in Nederland weet Gorré wat hem te doen staat in de aanloop naar de komende interlandperiode. Hij wil zijn spelers vooral doelgerichter en gedisciplineerder laten voetballen.

Sergino Eduard opende in de eerste helft de score, waarna de Rotterdammers als gevolg nonchalance binnen de Surinaamse ploeg vlak voor rust op gelijke hoogte kwamen. Nadat Joshua Elshot natio in de tweede helft opnieuw op voorsprong bracht, werd het nogmaals gelijk. De tegentreffer kwam ditmaal voort uit ‘gallery play’ aan Surinaamse kant. Met de goal van Apai kwamen krachtsverhoudingen uiteindelijk toch tot uitdrukking in de eindstand.

De nationale selectie tijdens het Surinaams volkslied bij de wedstrijd tegen Telstar.

Na de 2-0 nederlaag tegen Almere City vorige week vrijdag en het 1-1 gelijkspel tegen Telstar van afgelopen dinsdag kijkt bondscoach Dean Gorré terug op een geslaagd verblijf in Nederland. ‘Het was één groot feest om hier te kunnen spelen. Vooral bij Telstar, in Velsen, was het alsof we thuis speelden. Als spelers, staf en publiek zijn we daar geweldig ontvangen. Compleet met satés, bara’s en bloedworst, genoeg te drinken, Humberto Tan als mc en Braziliaanse danseressen langs het veld.’

Op 6 september staat om te beginnen de uitwedstrijd tegen Dominica op het programma. Drie dagen later ontvangt natio Nicaragua in het André Kamperveenstadion. Die laatste tegenstander wordt beschouwd als sterkste in de poule waarvan verder Saint Vincent & the Grenadines deel uitmaakt.

Gorré constateert dat hij er al volop inzicht en combinatievermogen in de ploeg zit: ‘Tegen Almere misten we een beetje geluk in de afronding. Tegen Telstar waren we in elk geval gelijkwaardig en natuurlijk is het dan lekker om die laatste partij te winnen. Zodra ook de jongens van Robinhood (die deze week ten koste van het Haïtiaanse Capoise de achtste finales van Concacaf League bereikten, DS) aansluiten, hebben we een prima selectie. Na de laatste competitiewedstrijd kunnen we nog een paar weken gericht en intensief met de groep aan de slag. Begin september gaan we goed voorbereid het veld in.’