Raadslieden vragen vrijspraak in inbraakzaak
10 Aug, 10:38
foto


Faisel A. en Astrando M. zijn aangeklaagd voor een auto-inbraak. Op de rechtszitting van donderdag hebben de raadslieden Oscar Koulen en Shefani Amirkhan gepleit voor vrijspraak in deze strafzaak. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen elk van de verdachten een celstraf van twee en een half jaar geëist.

Koulen voerde aan dat de politie nagelaten heeft om het alibi van zijn cliënt Faisel A. na te gaan. De verdachte had bij de politie verklaard dat het bloed dat op de ruiten van het voertuig aangetroffen werd, niet van hem was. De politie hield hem aan met een bebloede t- shirt. Zijn hand bloedde ook. Volgens de raadsman had zijn cliënt gevraagd om een DNA- test, maar dit heeft de politie nagelaten. Koulen merkte op dat de verdachte in zijn belangen is geschaad. Ook is volgens de raadsman niet komen vast te staan dat hij ten tijde van het voorval in contact was met zijn comparant. Hij vroeg om vrijspraak voor zijn cliënt.

Collega Amirkhan pleitte voor Astrando M. Zij voerde aan dat haar cliënt niets van het feit weet. Ook heeft ze twijfels over enkele verklaringen van een getuige die inconsistent is geweest. Ze vroeg om Astrando M. vrij te willen spreken van alle rechtsvervolgingen. Op 24 oktober, na het reces, zal deze zaak verder worden behandeld.

Wanita Ramnath