Lijvig vonnis gelijk RCR Hotel in 1 dag ter beschikking
09 Aug 2019, 03:53
foto


Het Hof van Justitie heeft in hoger beroep het RCR Zorghotel in het gelijk gesteld. Een dag na het uitspreken van het vonnis is dit reeds beschikbaar gesteld op de website van het Hof. Het Academisch Ziekenhuis (AZ) wordt verboden om beheers- en beschikkingshandelingen te verrichten over de onroerende goederen totdat in bodemgeschil is beslist over de rechtsgeldigheid van het proces-verbaal van de veiling. Het vonnis van de kantonrechter is vernietigd. De zaak moet naar het bodemgeschil. 

Het Academisch Ziekenhuis heeft op de veiling het RCR Zorghotel gekocht. De Hakrinbank en de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) hebben het hotel geveild, terwijl er nog met elkaar gesproken werd, heeft directeur Radjinder Thakoersing eerder hierover zijn misnoegen getuit. Hij voerde aan dat er sprake is van samenspannen tegen het Zorghotel. Op verschillende punten heeft het RCR Zorghotel gelijk gekregen in hoger beroep. 

Hakrinbank en NOB zijn veroordeeld om dit vonnis te 'gehengen en te gedogen'. Hakrinbank, NOB en AZ, zijn ieder afzonderlijk veroordeeld tot betaling van een dwangsom van SRD 500.000 voor elke dag dat zij in gebreke blijven aan dit vonnis te voldoen en wel tot een maximum van SRD 10 miljoen.  

Het Hof veroordeelt Hakrinbank, NOB en AZ in de kosten van het geding aan de zijde van RCR in beide instanties gevallen en tot aan deze uitspraak begroot op SRD. 2260. Het vonnis is gewezen door Dinesh Sewratan, fungerend-president en de leden Anand Charan en Ingrid Chhangur-Lachitjaran.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April