Veroordeling in berovingszaak Mariott Hotel
09 Aug 2019, 02:06
foto


Giovanni K., Anil D. en Glenn O. worden verweten dat zij in vereniging met het oogmerk van wederrechtelijke toe-eigening een tas met een totaal bedrag van SRD 234.748,75, euro 10.090 en US$ 9.737 dat toebehoorde aan de Cirkel Group NV hebben afhandig gemaakt op 2 januari. De incassoloper die het geld bij Mariott Hotel ophaalde, werd op het terrein klemgereden. Vervolgens werd een wapen op hem gericht, het portier van het voertuig werd opengemaakt en de tas met inhoud werd buitgemaakt. Kantonrechter Lydia Ravenberg heeft de verdachten elk veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan twaalf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van twee jaar. 

De kantonrechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Het plan werd ergens in december vorig jaar beraamd. Op 1 januari werd het plan officieel besproken tussen de verdachten. Ook bij de taakverdeling waren er concrete afspraken. Het plan kwam van Glenn O. Hij werkte als security guard bij het hotel. Hij had ook een portofoon gestolen van het hotel. Het voertuig van Anil D. werd ingezet voor de beroving. 

Giovanni K. haalde de hoofdverdachte in deze zaak, Mitchel L., op met zijn voertuig. Vervolgens werd de auto van Anil D. ingezet. Deze hoofdverdachte is reeds door de Krijgsraad veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Hij had een volmondige bekentenis afgelegd en was toen luitenant in het Nationaal Leger. Bij de beroving werd gebruikgemaakt van een defecte gasbucks die op een vuistvuurwapen leek. De kantonrechter merkte op dat de taak- en buitverdeling reeds afgesproken waren. Ook voerde ze aan dat de incassoloper het gevoel kreeg dat hij gedood zou worden, aangezien het neppe vuistvuurwapen op hem gericht werd. Ze noemde het feit zeer ernstig. 

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van twee en een half jaar geëist tegen elk van de verdachten. De raadslieden Shefani Amirkhan, Arjan Ramlakhan en Maureen Nibte hadden aangevoerd dat de verdachten dezelfde straf moesten krijgen als die van de Krijgsraad. Ze vroegen om een rechtvaardige straf voor hun cliënten. De verdachten hadden in hun laatste woord spijt betuigd en vroegen om een kans. 

Wanita Ramnath
Advertenties