First Lady realiseert droom met opening Craft Waka Pasi
08 Aug 2019, 14:17
foto
President Desi Bouterse en echtgenote bij aankomst woensdagavond. De Craft Waka Pasi is officieel geopend. (Foto's: NII)


“Het is eindelijk zover, een droom van mij. Overal waar ik ging vroegen de dames naar een plek waar zij hun craft kunnen verkopen". First Lady Bouterse-Waldring is ingenomen met de opening van de Craft Waka Pasi woensdagavond. Op de locatie aangrenzend aan de Palmentuin zijn er 24 cabanas opgezet, waar ondernemers de gelegenheid hebben om hun waar aan de man te brengen. Allerlei vormen van craft zullen op deze plek worden aangeboden.

Bouterse-Waldering is blij dat zij haar belofte mom een bijzonder unieke toeristische trekpleister is ingelost. In de aanwezigheid van ambassadeurs, overheidsvertegenwoordigers en andere genodigden vond de officiële opening plaats, meldt het Nationaal Informatie Instituut. President Desi Bouterse heeft zijn bewondering voor de bijzondere gedrevenheid van zijn echtgenote bij het uitvoeren van het project uitgesproken. Hij noemde onder andere de efficiëntie, doelmatigheid en nauwkeurigheid waarmee zij haar werk uitvoert. “Als we samenwerken kunnen we tot hogere hoogtes kunnen komen”, zei het staatshoofd.



Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur zegt dat de waka pasi in alle opzichten een aanwinst is voor het stadstoerisme. Zij is ervan overtuigd dat de waka pasi een enorme spin-off effect zal hebben voor alle attracties eromheen; de palmentuin, bloemenmarkt, hotels, restaurant, transportsector, ondernemers etc. “Iedereen gaat ervan profiteren en dat betekent economische ontwikkeling voor Suriname. We kunnen niet anders dan onze First Lady feliciteren met dit geweldige initiatief", zei Ferrier. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April