Iamgold doet extra boringen in Saramacca Project
09 Aug 2019, 07:33
foto
Resultaten van het boorprogramma gericht op potentiele ondergrondse mijnmethoden van de hoofd mineralenformatie. (Bron: Iamgold)


Iamgold zal extra diamantboringen doen om minerale hulpbronnen af te bakenen die kunnen worden gewonnen door ondergrondse mijnmethoden. De boorresultaten langs een strook van de Saramacca-afzetting blijven volgens Craig MacDougall, vicepresident Exploration van Iamgold, het exploratiepotentieel benadrukken om de minerale hulpbronnen bij en langs de mineralenformatie van Saramacca verder uit te breiden.

De Canadese multinational die de Rosebel Gold Mines exploiteert, heeft de resultaten van een exploratieboorprogramma dat is uitgevoerd op het Saramacca Joint Venture Project (Saramacca Project), woensdag bekendgemaakt. De resultaten van tientallen diamantboorgaten op de concessie dat 25 kilometer ten zuidwesten van de Rosebel-mijnactiviteiten ligt, zijn "zeer bemoedigend en rechtvaardigen extra diamantboringen." Het Saramacca Project herbergt een geschatte bewezen en waarschijnlijke minerale reserve van meer dan 3 miljoen ounces goud op basis van een open mijnwinning.

Het boorprogramma voor ondergrondse mijnbouwmogelijkheden in Saramacca richtte zich op het bevestigen van de continuïteit van de mijnoperaties onder de huidige ontwerpput van de Mineral Reserve. Tegelijkertijd was het gefocust op de afbakening van potentiële ondergrondse minerale hulpbronnen die het toekomstige economisch voordeel van het project en Rosebel operatie zouden kunnen verbeteren. Op ongeveer 300 meter ten noordwesten van de ontwerpput is een secundaire mineralenformatie ontdekt, in een gebied met een relatief dunne laag verweerde gesteente.

Het ondergrondse potentieel boorprogramma 2018-2019 was bedoeld om te testen of hoogwaardige goudmineralisatie doorsneden in of in de onmiddellijke nabijheid van het huidige Saramacca-putontwerp zich diepgaand uitstrekt. Het boorprogramma heeft de aanwezigheid bevestigd van een brede mineralenformatie van 200 meter lang, 15 meter breed en 200 meter diep. De mineraalrijke laag bevindt zich onder de reserve ontwerpput. De ontdekking van een tweede mineralenformatie in een gebied waar overwogen wordt om een ingang te maken, toont volgens Iamgold ook het potentieel voor verdere uitbreiding van hulpbronnen. De tweede minerale laag wordt voorlopig geschat op 300 meter lang met een variabele breedte van 1 tot 10 meter en een diepte van 200 meter. De laag blijft open in alle richtingen.

De volledige resultaten van de twee formaties kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif sarca_boorput1.jpg     pdf-icon.gif sarca_boorput2.jpg                
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April