Trump bevriest alle bezittingen van Venezuela in VS
06 Aug 2019, 01:16
foto
De VS heeft maatregelen getroffen tegen de Venezolaanse president Nicolás (links). De Amerikaanse president, Donald Trump, staat achter oppositieleider Juan Guaidó.


De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandagavond alle bezittingen van Venezuela in de VS bevroren. In een decreet heeft hij alle eigendommen en belangen in eigendommen van de regering van Venezuela geblokkeerd. Er mag  niet worden betaald, ingetrokken, overgedragen, of op een andere manier worden behandeld staat in een decreet dat hij heeft uitgevaardigd. 

Trump wil op deze manier de Venezolaanse president NicolásMaduro tot aftreden dwingen. Net als diverse westerse landen erkent de VS oppositieleider Juan Guaidó als de nieuwe president van Venezuela. Zulke zware maatregelen waren eerder opgelegd aan Noord-Korea, Iran, Syrië en Cuba. 

Maduro wordt ondersteund door China en Rusland. Hij is niet van plan op te stappen. Maduro geniet nog steeds de steun van leger en politie. Trump zei eerder dat Maduro geen Venezolaanse nationalist is. Hij zou een marionet zijn van Cuba. Trump heeft volgens het Witte Huis een brief gestuurd naar het Congress met de blokkade die hij heeft opgeworpen tegen Venezuela. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April