Veeteeltdeskundigen in spe leggen veldbezoeken af
06 Aug 2019, 16:48
foto
De toekomstige veeteeltdeskundigen in het veld.


Het tekort aan veeteeltdeskundigen wordt opgeheven. 11 medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), volgen momenteel de studie Animal Production & Health Technology op het Polytechnic College Suriname (PTC). Een groep van 17 studenten, waaronder deze medewerkers, heeft afgelopen week een veldbezoek gebracht aan het visbedrijf Suri Fish Farm N.V. te Stolkertsijver in het district Commewijne.

De praktijkbegeleider Deepak Budhoo van de groep, is tevens waarnemend hoofd Aquacultuur van LVV. Het betrof het praktisch gedeelte van het vak Aquaculture Production and Management van de studierichting. De studenten studeren uiteindelijk af als Animal Poduction and Healh Technician (APHT).

Bij Suri-Fish Farm N.V. hebben de studenten kunnen zien waarop ze moeten letten bij het kweken en vangen van vis en hoe de verschillende typen zwampen worden onderhouden.  Er volgt nu een veldbezoek aan plantage Rust en Werk, waar zij kunnen meemaken hoe daar aan aquacultuur wordt gedaan.

Suriname heeft al jaren een groot tekort heeft aan veeteeltdeskundigen. Deze zijn breed opgeleide personen die met de nodige veterinaire kennis, voorlichting geven over volksgezondheid én over veeteelt en zo een bijdrage leveren aan het veeteeltbeleid in het land, zegt de voorlichting van het ministerie.
Advertenties