Elias installeert Health Response Committee
05 Aug 2019, 23:10
foto
Het nieuw geïnstalleerde Health Response and Preparedness Committee poseert met minister Antoine Elias van Volksgezondheid.


Het Health Response and Preparedness Committee is vorige week geïnstalleerd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid (VG). De werkgroep is onder voorzitterschap van Radjesh Ramadhin en zal 3 jaar aanzitten. De commissie zal het jaarlijks beleidsoverleg met de directies van instellingen in de sector Volksgezondheid over het rampenplan Volksgezondheid, organiseren en tweejaarlijks een nieuwe editie van het Rampenplan Volksgezondheid formuleren en distribueren.

De commissie heette voorheen de Rampencommissie sector Volksgezondheid. Enkele andere taken zijn het herzien van de MOU tussen instellingen/ziekenhuizen, het uitschrijven van protocollen en werkdocumenten voor calamiteiten en of rampen voordoen binnen de Public Health en het treffen van voorzieningen voor de instelling van een Nationaal Surveillance & Response Team.

Ramadhin gaf aan dat het response team een gezamenlijke aanpak vereist van betrokkenen binnen de gezondheidszorg en partners. De commissie is van plan om met behulp van externe deskundigen alarm en response systemen binnen de gezondheidszorg te formaliseren. Een belangrijke leidraad voor deze commissie zal zijn het updaten van de Heatlh Response and Preparedness Plan, het voormalige Nationale Health Disaster Plan van VG van 2008.

In de werkgroep zitten naast Ramadhin, Robert Mohamed (VG), Radjesh Ori (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg), Pedro Roep (Stichting Regionale Gezondheidsdienst), Melvin Uiterloo (Stichting Medische Zending), Fauzia Poese (Academisch Ziekenhuis), Gerald Tjon A San (ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Jules de Kom (Academisch Ziekenhuis), meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April