Kirpalani schenkt nog eens US$ 150.000 aan AZP
05 Aug 2019, 19:10
foto
Claudia Redan, algemeen directeur van AZP, en de topman van Kirpalani, Vijay Kirpalani, feliciteren elkaar met de ondertekening van het contract.


Kirpalani Stichting heeft nog eens US$ 150.000 geschonken aan Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voor het beddenhuis van het Suriname Eye Center. Eerder had de stichting reeds US$ 500.000 geschonken aan het Suriname Eye Center. Nu is het beddenhuis aan toegevoegd, waardoor er sprake is van een compleet oogziekenhuis. 

Eerder op de dag is er een overeenkomst getekend tussen AZP en de Kirpalini Stichting voor het financieren van het beddenhuis. Voor het beddenhuis is een bedrag van US$ 250.000 nodig. AZP zal het resterend bedrag van US$ 100.000 zelf opbrengen. 

AZP had op 14 november 2018 een overeenkomst getekend met de aannemer Kiesel NV voor het project Expansie en Rehabilitatie van Suriname Eye Center. Deze ondertekening ging vooraf door een samenwerkingsovereenkomst tussen AZP, de Nationale Ontwikkelingsbank, Rosebel Gold Mines en Kirpalani Stichting om de financiering van het project mogelijk te maken. 

Al gauw bleek de noodzaak voor het toevoegen van een beddenhuis aan de scope van het project. De realisatie van het beddenhuis was in eerste instantie niet mogelijk door een tekort aan geld, zegt het AZP. Door de schenking van Kirpalani Stichting en de eigen inbreng van AZP zijn de additionele middelen beschikbaar. Kirpalani zegt dat investeren in de gezondheidszorg nodig is vanwege het maatschappelijk belang en positieve effecten die het heeft voor de economie. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April