Nog even geduld voor de nieuwe Nieuwe Charlesburgweg
01 Aug 2019, 12:39
foto
De werkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburgweg zijn in volle gang. De weg moet worden opengebroken voor het plaatsen van duikers. Ondernemers draaien op verlies maar tonen begrip. (Foto: Arjen Stikvoort)


De wegwerkzaamheden aan de Nieuwe Charlesburgweg door Kuldipsingh zijn sinds oktober 2018 in volle gang. De weg wordt inclusief afwatering en riolering compleet vernieuwd. Voor de ondernemers kan het niet snel genoeg voorbij zijn. Hun omzet daalt, klanten blijven weg, maar ze hebben geduld. Want ze weten ze krijgen er iets voor terug: een hele nieuwe geasfalteerde weg zonder wateroverlast bij hevige regenval en zonder hobbels en kuilen.

Kuldipsingh Infra werkt met voornamelijk lokale krachten aan de megaklus. “We hebben ingezet op eigen mensen. Dus niet op personeel van buiten zoals de Chinezen of de Nederlanders,” zegt Neville Pengel, voorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De aannemer die zich normaal bezighoudt met woningen en gebouwen, richt zich steeds vaker op weg- en waterbouw. Het project aan de Nieuwe Charlesburgweg geeft veel verkeershinder en treft de detailhandel. Bovendien is het een belangrijke verkeersader die de Ringweg verbindt met de Henck Arronstraat.

Ook zijn er veel bewoners wier geduld sterk op de proef wordt gesteld, want de weg moet aan beide kanten worden opengebroken om de zogenaamde duikers - grote afvoerbuizen voor water en het riool - in de grond te stoppen. Sommigen worden boos en negeren gewoon de afzetting.  “We begrijpen dat de samenleving niet blij is met deze overlast maar we vragen wel een ieders begrip,” zegt Pengel. “ Kijk het is nu even slecht, maar straks in mei 2020 ligt hier een heel nieuwe verbindingsweg waar iedereen veel voordeel aan heeft. Het duurt misschien te lang maar we liggen op schema.” 

Opzichter Rodney van de firma Kuldipsingh geeft aan dat tijdens de hevige regenval van het afgelopen weekend, Nieuwe Charlesburgweg inderdaad helemaal blank stond, maar dat het water vrij snel weer was weggepompt. “Voor de werkzaamheden hebben we geen last gehad als zodanig. Het systeem functioneert. Het hoort gewoon bij de tijd van het jaar, de laatste grote regens.” Een groot kipverkoopbedrijf aan de Nieuwe Charlesburgweg heeft minder omzet. Werknemer Soraya: “Vooral voor mezelf is het lastig want ik moet iedere dag met de auto naar het werk en de weg is onbegaanbaar. Ook klanten klagen, ze komen minder in de winkel, de omzet neemt af, maar we moeten gewoon even geduld hebben want deze werkzaamheden zijn vervelend, maar een slechte weg met kuilen en gaten, dat willen we toch ook niet.” 

Bij een grote supermarkt geeft werknemer Saskia haar mening. “Morgen beginnen ze hier de boel open te breken om de duikers te plaatsen. Er kan dan geen verkeer meer door." Ze ziet niet minder klanten. “Die komen gewoon hun boodschappen doen, weg of geen weg. En gelukkig is die wegomlegging ook maar van korte duur. “
 
Arjen Stikvoort
Advertenties