Amateurisme, onwil en onkunde
31 Jul 2019, 09:44
foto


Hij was niet bewapend, hij was niet illegaal en hij vormde geen gevaar. In eerste instantie wil ik de familie Aloeboetoe condoleren met dit verlies. Dit wens je niemand toe, het is schandalig!

Het is een onrechtvaardige daad wat betekent dat de schuldige de familie dient te compenseren voor deze grote schade. Een ieder die jegens een ander een onrechtmatige daad pleegt is verplicht de schade te vergoeden (in dit geval compenseren want vergoeden lukt niet). De familie van deze jongeman moet zo snel als mogelijk een goede advocaat in handen nemen. Sinds wanneer is het geoorloofd om te schieten op mensen die protesteren? Een wapen dragen brengt enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Het is geen speelgoed. Hoe kan de regering een concessie geven in een bewoond gebied? 

Het probleem begint bij de autoriteiten die geen capaciteit hebben om enige ordening aan te brengen in de goudsector. Ze kunnen niet eens vaststellen wie waar woont. Het is bedroevend dat regeringen dit niet kunnen oplossen. De republiek Suriname heeft een oppervlakte van 163.820 km². Hoe moeilijk is het om samen met de binnenlandse bewoners en ondernemers afspraken te maken over waar men goud mag winnen. Dit blijft maar doorgaan ondanks zogenaamd 'top-overleg'. 

Dan lees ik op uw website dat een politieke partij in de regering een 'stille loop' wil initiëren. Hoe wil je het land regeren als je geen deugdelijk oplossingen aandraagt voor problemen in het land. Een 'stille loop' tegen zinloos geweld zal dit probleem niet oplossen. Een “stille loop” verwacht ik van een sociale instelling maar niet van een politieke organisatie.
We moeten als land ons huiswerk beter maken. Suriname is niet het enige land in de wereld waar goud voorkomt en ook niet het enige land waar mensen in het binnenland in stammen wonen. Waarom gaat de regering dit niet deugdelijk onderzoeken en oplossen? Dit is het resultaat van amateurisme, onwil en onkunde.

John Misidjan
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April