31-jarige roofverdachte overleden
30 Jul 2019, 09:04
foto


Drie mannen zijn vrijdag opgespoord en aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Bij de aanhouding heeft de politie geschoten op de verdachten Sanches, T. (27) en Jurgen A. (31). In het ziekenhuis is Jurgen A. aan zijn verwondingen bezweken.

Sanches T., Jurgen A. en Sergio T. (34) zouden twee mannen in de Nieuwe Charlesburgweg hebben beroofd. Uit onderzoek blijkt dat de daders gewapend waren met vuistvuurwapens en dat zij een halsketting, een bedrag in Surinaamse dollar en gereedschappen hebben buitgemaakt. Na hun daad reden de drie mannen weg in een auto.

Uren na de roofoverval lukte het de politie op Sergio T. te pakken. Sanches werd daarna opgespoord en aangehouden te Latour. Bij het zien van de politie nam hij de benen. Nadat hij ettelijke sommaties om te blijven staan, had genegeerd, schoot de politie op hem. Hij werd vervolgens naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis overgebracht voor medische hulp.

De opsporing naar Jurgen A. zette zich voort. Op gegeven moment werd hij gesignaleerd in de Ramgoelamweg. Bij het zien van de politie, schoot Jurgen A. naar de agenten en vluchtte hij in een voertuig. Op gegeven moment verloor Jurgen A. de controle over de besturing van het voertuig en kwam hij in een trens langs de weg terecht. De man wilde daarop te voet verder vluchten, maar de politie was hem te snel af. Die schoot op Jurgen A. De verdachte werd nog naar het ziekenhuis gebracht voor medische hulp, meldt de afdeling Public Relations van de politie. Jurgen A. is de dag daarna, op zaterdag, in het ziekenhuis overleden. Zijn comparanten Sergio T. en Sanches T. zijn opgesloten.
Advertenties