Solo‐expositie Kit-Ling: One can make a difference  
30 Jul 2019, 22:36
foto
Solo-expositie van beeldend kunstenaar Kit-Ling Tjon Pian Gi in Readytext Art Gallery.


Beeldend kunstenaar Kit-Ling Tjon Pian Gi houdt een bijzondere solo-expositie in Readytex Art Gallery. De expositie werd geïnspireerd door een recente en markante ervaringen in het leven van de kunstenaar, die een blijvende indruk achterlieten. De beleving van en herinnering aan deze ervaringen resulteerden in een nieuwe collectie kunstwerken en een publicatie die het gehele proces in woord en beeld illustreert. Beide dragen de titel: One can make a difference.

De eerste trigger voor Kit‐Ling was de muurschildering die zij in 2013 samen met leerlingen van OS Clevia maakte op de omheining van hun school. Het was vooral de kennismaking met de toenmalige directeur en haar indrukwekkende verdiensten op de school, die de kunstenaar aan het denken zetten, zegt Readytex Art Gallery. One can make a difference, en dat deed de directeur ook, voor de school en voor de leerlingen. Daarnaast was het de toekomst van de kinderen waar Kit‐Ling zich om bekommerde. Wie zal er in hun verdere ontwikkeling nog meer een belangrijke  ‘difference’ maken? En wie van hen zal in de toekomst zelf die rol vervullen voor anderen of voor hun land? 

Ervaringen tijdens een reis naar Brazilië, en de vergelijkingen die zij maakte met  de uitdagingen en de situatie in eigen land, waren nog meer triggers die het creatieve proces  van de kunstenaar beïnvloedden. Kit‐Ling Tjon Pian Gi presenteert in haar expositie een serie mixed media werken op papier One can make a difference en een serie acryl schilderijen op canvas, met als titel Friends. In de kunstwerken staan de kinderen centraal. De vrolijke en vooralsnog onbekommerde blikken op de jonge gezichten, de verrassende kleurcontrasten en de speelse  vormelementen, geven aan het werk een opmerkelijke en duidelijk positieve uitstraling. 

Hoewel  de kunstenaar zich, zoals ze dat beschrijft in haar publicatie, zorgen maakt over de  ontwikkelingskansen van de jeugd, verklapt de beeldtaal in de nieuwe collectie wel haar hoop op een goede toekomst. En die hoop brengt zij graag over aan niet alleen de jongeren, maar aan iedereen.

De opening van de solo‐expositie van Kit‐Ling Tjon Pian Gi in Readytex Art Gallery vindt plaats  op 1 augustus tussen 19:00 en 21:00 uur. De openingstoespraak wordt op deze avond verricht  door Marie Levens. De expositie is te  bezichtigen van 2 tot en met 31 augustus. Op zaterdag 3 augustus gaat Kit‐Ling met Alida Neslo en Ann  Hermelijn in gesprek over KUNST.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April