Rusland sluit samenwerking met NDP in deze constellatie uit
27 Jul 2019, 18:28
foto
De bijeenkomst van Platform Frambo Nederland in trefcentrum 'Wi Masanga' in Rotterdam. De NPS kijkt tevreden terug op de bijeenkomst. (Foto: NPS)


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft tijdens een bijeenkomst van Platform Frambo Nederland vrijdag geantwoord op een vraag dat "in de huidige constellatie een samenwerking van de NPS met de NDP uitgesloten is". Rusland en NPS-secretaris Patricia Etnel zijn op uitnodiging in Nederland. De partij meldt dat Surinamers in Rotterdam zich niet weerhouden door het extreme warme weer. 

Eerder in de week werd een oriëntatiebezoek gebracht aan de Nederlandse zusterpartij GroenLinks, die in ideologisch opzicht veel overeenkomsten met de NPS vertoont. GroenLinks partijvoorzitter Katinka Eikelenboom en Rusland zullen mogelijke gebieden van samenwerking inventariseren. 

Tijdens de bijeenkomst van Platform Frambo Nederland belichtte onder het thema 'Tijd voor verandering' de noodzaak tot ander beleid met een andere regering. Etnel ging in op diaspora. Ze zei dat er al veel voorwerk gedaan is. Met behulp van de Internationale Organisatie voor Migratie zijn reeds stappen gezet die moeten leiden naar een gericht diasporabeleid. Etnel legde specifiek de nadruk op de relatie tussen diasporabeleid en de Surinaamse vrouw. Ze pleitte voor versteviging van het gezin en hoe diasporabeleid daar een rol in kan vervullen. Ze schetste twee modellen om de vrouw en diaspora te verbinden.

Rusland ging in op de actuele situatie in Suriname en schetste de instabiliteit op haast alle gebieden. Hij bleef lang stilstaan bij het slechte investeringsklimaat, de situatie in het onderwijs en de gezondheidszorg en 'de pakketteneconomie'. Hij ging in op hoe de NPS zal bijdragen om uit de huidige crisis te komen. Het zullen harde tijden worden, waarschuwde Rusland. "Maar de NPS heeft getoond kennis en kunde in huis te hebben om de crisis te lijf te gaan. Wanneer wij dit weten, is het van belang dat de NPS zich nu meer dan ooit fundamenteel gaat onderscheiden van de rest middels het inzetten van firing power”, stelde Rusland.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April