Gloednieuw RGD-gezondheidscentrum in Van Pettenpolder
27 Jul 2019, 04:43
foto
Het gezondheidscentrum van de RGD in gebruik genomen vrijdag in de Van Pettenpolder.


De ministers Antoine Elias (Volksgezondheid) en Gillmore Hoefdraad (Financiën) hebben vrijdag een plakkaat van het gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) waarop hun namen prijken, onthuld te Van Pettenpolder in Nieuw Nickerie. Het gebruikelijke lint dat hoort bij de ceremoniële opening, werd doorgeknipt door waarnemend RGD-directeur Sebita Gopal en districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe.  

De districtscommissaris is blij dat gezondheidszorg dichter bij de mens wordt gebracht. Zij noemt het een mijlpaal dat dit centrum neergezet is in de Van Pettenpolder. Minister Elias stelt dat decentralisatie belangrijk is voor de regering-Bouterse. Hij hoopt dat de mensen van de omgeving zo min mogelijk gebruik hoeven te maken van het Mungra Medisch Centrum. Dit centrum zal ook kostenbesparend zijn. Elias is de Win-groep, waar hij voorzitter van was, dankbaar voor het ter beschikking stellen van het gebouw. Het heeft veel overredingskracht gekost, want de stichting had het terrein bestemd voor sociale projecten. Hij heeft als Brugman moeten praten om consensus te bereiken en nu staat er een mooi gebouw op de plek. 

Hoefdraad merkt op dat zonder een gezond en productief volk het land zijn beoogde grote hoogten niet zal kunnen bereiken. Dus het is van belang dat de uitgaven van de curatieve zorg verhoogd worden. Op deze manier kunnen ook de kosten van de tweedelijnszorg verminderd worden. Hij geeft de garantie de financiële ondersteuning te geven voor de missie van de RGD.

Gopal drukt de gemeenschap op het hart gebruik te maken van de verschillende diensten die het centrum biedt om de algemene gezondheid op peil te houden. Assembleelid Guilliano Snip (NDP) noemt de opening van het gebouw een 'keerpunt'. Hij voert aan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor de RGD en de gezondheidszorg in Nickerie. 
Advertenties