IMT wipt Leo Victor met 3-1 uit kampioensrace
22 Jul 2019, 02:45

Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft Leo Victor na een 3-1 overwinning gewipt uit de kampioensrace. De ploeg uit Moengo is met deze overwinning zondag in het Frank Essed Stadion, de landskampioen Robinhood op slechts 1 competitiepunt genaderd. Er is aan beide kanten gestreden voor de overwinning en pas in de tweede helft, naarmate de minuten wegtikten, brak de strijd echt los. De ruststand was 1-0 voor de jongens uit het oosten.

Het goed opgekomen publiek vuurde de ploegen spontaan aan. Het was Cerezo Haabo die met een fraaie vrije trap 1-0 noteerde. De bal kwam tegen een verdediger aan en veranderde van richting, waardoor doelman Kevin Pandooi niet eraan te pas kwam. Ploegen bleven ondanks dit doelpunt aan elkaar gewaagd. IMT domineerde op het middenveld wat ook voor meer agressiviteit zorgde in de aanval. De combinaties vlotten in deze helft beter aan de zijde van Inter. De aanvallers van Inter werden duidelijk aan het werk gezet, terwijl de verdedigers minder werk hadden dan die van Leo Victor. Er werden in deze helft geen doelrijpe scoringskansen gecreëerd door Leo Victor. Doelpuntenmachine bij Inter, Romeo Kastiel, moest vanwege een blessure het spel eerder verlaten.

In de 59e minuut werd Cerezo Haabo na een prachtige actie, door Bryan Elshot neergehaald in de 16 meter zone. Arbiter Ramon Louiseville floot voor een penalty. Doelman tevens captain Obrendo Huiswoud belastte zich met deze penalty. Zijn collegadoelman van de tegenpartij, dook de juiste hoek in maar kon de bal nog net niet stoppen:2-0. Niet lang hierna kreeg Leo Victor tot tweemaal toe een vrije trap op bijna dezelfde plek op links. Deze werd genomen door Albert Nibte. De eerste ging net boven het doel, maar de tweede werd keihard gekruld, links boven in de touwen: 2-1. Hierna werd zowel Leo Victor als Inter, wakker geschud. Doelman Pandooi bracht enkele malen redding, terwijl aan de andere kant de verdediging van Inter het steeds moeilijker kreeg. Chamille Eduards zette in de eindfase het spel op slot. De bal werd vanuit links voorgetrokken en onvoldoende weggewerkt door de verdediging van Leo Victor. Eduards kwam aangelopen en met een keihard schot laag over het veld bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Zowel IMT als Robinhood heeft nog twee wedstrijden af te werken voor dit seizoen. Robinhood heeft 72 competitiepunten en Inter 71. Leo Victor is met nog twee wedstrijden te gaan blijven steken op 65 competitiepunten en heeft geen kans meer om met de hoogste eer te strijken. IMT heeft PVV uit en Transvaal thuis in Moengo. Robinhood heeft Papatam op bezoek en op de laatste speeldag Leo Victor als tegenstander. Papatam moet winnen om uit degradatiegevaar te geraken. Dan nog heeft Robinhood op papier de beste kansen want slechts Leo Victor kan als lastige tegenstander worden aangemerkt. Inter daarentegen heeft toch wel twee lastige tegenstanders en moet nog hopen op een misstap van Robinhood.