PALU bij opening centrum: Coronie wordt aan lijntje gehouden
22 Jul 2019, 06:37
foto
Assembleelid Cleon Gonsalves (PALU) vindt dat er weinig wordt gedaan voor Coronie, ondanks de mooie woorden van de regering. (Foto's: PALU)


“Coronie wordt aan het lijntje gehouden. Ondanks alle mooie woorden die er worden gesproken is men niet echt geïnteresseerd in de ontwikkeling van ons district. Coronianen moeten daarom eisen dat ze eindelijk eens een keer serieus worden genomen”. Dat waren woorden van een zeer geëmotioneerde Cleon Gonsalves, PALU-vertegenwoordiger in DNA, bij de ingebruikname van het PALU-centrum in Totness Coronie. Gonsalves ergerde zich zichtbaar aan de onoprechtheid waarmee Coronie en de Coronianen door de politiek worden benaderd. Hij riep de Coronianen op om zich niet langer te laten gebruiken.

De ingebruikname van het PALU-centrum gebeurde in aanwezigheid van PALU-voorzitter Jim Hok en een delegatie uit Paramaribo. Danielle Holwijn uit Coronie gaf het startsein en Imran Taus sprak daarna ook namens de jongeren uit Paramaribo. Beiden riepen de Coronianen op om bij de ontwikkeling van hun district meer verantwoordelijkheid te nemen en zelf aan te geven in welke richting het moet gaan. Coronianen worden voor de gek gehouden door politieke partijen die gewoon op avontuur uit zijn. Men denkt simpelweg een goedkope zetel te komen halen in Coronie. Holwijn riep alle Coronianen op, ongeacht bij welke partij zij zijn aangesloten, om samen om de tafel te komen zitten, na te denken over de ontwikkeling van Coronie en vooral om samen te werken aan verbetering van de situatie in hun eigen district. Volgens haar is dit de enige manier om duurzaam ontwikkeling te brengen in Coronie.

Taus sloot zich daarbij aan. Hij riep met name de jongeren op om een goed gebruik te maken van het PALU-centrum, onder andere om alvast gezamenlijk te kijken hoe het verder moet met het district. Ontwikkeling van jezelf en van je eigen district, is iets waar jij zelf leiding aan moet geven. Maak daarbij ook meer gebruik van de aanwezigheid van de PALU in je district, moedigde Taus de Coronianen aan.

PALU-voorzitter Jim Hok ondersteunde deze oproepen. Hij stelde vast, dat wat over Coronie gezegd is, ook geldt voor Suriname als geheel. Wij moeten zelf leiding geven aan de ontwikkeling van ons land. Nu al presenteren politieke partijen zich op een manier waarop valt af te lezen dat zij die leiding kwijt zijn of zullen kwijtraken aan het buitenland. En dat, terwijl Suriname al vanaf de staatkundige onafhankelijkheid voor zichzelf verantwoordelijk is. Het wordt tijd om die verantwoordelijkheid wat serieuzer op te pakken en ons niet langer afhankelijk op te stellen van “zogenaamde hulp” die van buiten moet komen, en zonder welke we ons niet zouden kunnen redden. Coronie moet en mag absoluut niet aan het lijntje gehouden worden door onze eigen mensen, maar we moeten opletten dat we ons land en volk als geheel ook niet aan het lijntje laten leggen door mensen en partijen die niet beter willen of kunnen, zei de PALU-voorzitter.
Met de ingebruikname van dit PALU-centrum werd ook het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne.
Advertenties