Robinhood verspeelt met gelijkspel punten tegen Santos 
20 Jul, 20:29
foto


De regerende voetbalkampioen Robinhood kwam niet verder dan een doelpuntloze gelijkspel tegen Santos. Thuis bij Santos in het Pierkhan stadion te Nieuw Nickerie werd zaterdag met man en macht gestreden voor de kostbare punten. Robinhood, die tot nu toe de lijst aanvoert, heeft het in deze wedstrijd duidelijk laten liggen. De 1e divisie competitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) kent nu in zekere mate een spannende einde. 

Santos heeft het Robinhood best wel moeilijk gemaakt. Met aan het begin een gelijkopgaande strijd nam Robinhood in de eerste helft het spel over. Tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen. De thuisspelende Santos hield de landskampioen in bedwang tijdens de eerste helft. Pas in de tweede helft kwam er meer druk van Robinhood. 
Het lukte maar niet met de afronding bij Robinhood. 

Santos kwam heel weinig in de aanval en was minder gevaarlijk. Robinhood had zeker een 80% balbezit in deze helft. Zelfs de vele hoekschoppen hebben niets opgeleverd. De bal werd tot in de doelmond van Santos rondgespeeld zonder dat er gescoord werd. Doelman Gyliermo Rollings van Santos heeft ook goed keeperswerk laten zien evenals verdediger Saviero Perk. Opmerkelijk is nog steeds dat enkele basisspelers van Robinhood zoals Roxey Fer, Stefano Rijssel, Gilberto Eind en de Braziliaan Lucas Da Costa de grote afwezigen waren.

Spanning aan top
Door dit gelijkspel blijft Robinhood toch nog aan kop met vier competitiepunten verschil op nummer 2, Inter Moengo Tapoe. Robinhood heeft weliswaar één wedstrijd meer gespeeld. De landskampioen heeft in deze SVB eerste divisie competitie 72 competitiepunten, gevolgd door Inter Moengo Tapoe met 68. Leo Victor heeft 65 competitiepunten. Zondag nemen Inter Moengo Tapoe en Leo Victor het tegen elkaar op. Deze wedstrijd zal heel erg beslissend zijn voor beide ploegen omdat beide nog in het vizier van het kampioenschap zitten. Inter heeft nog drie wedstrijden te gaan evenals Leo Victor, terwijl Robinhood er twee heeft. Geen van de ploegen kunnen zich een verlies of gelijkspel permitteren.

Van 29 juli tot en met 9 augustus zal natio een bezoek brengen aan Nederland voor een oefenstage. Op 31 juli en 07 augustus zal Robinhood in het kader van de Concacaf League twee wedstrijden spelen. In verband hiermee zullen enkele eerste divisie wedstrijden op andere dagen worden gespeeld, enkele worden uitgesteld. De voorlaatste lokale wedstrijd van Robinhood tegen Papatam die stond gepland voor 28 juli, zal worden gespeeld op vrijdag 26 juli om 20.00 uur in het Dr.Ir.F. Essed stadion. De wedstrijd WBC-Leo Victor van 27 juli is vervroegd naar woensdag 24 juli om 20.00 uur in het A.Kamperveen stadion. Ook zijn twee wedstrijden van Inter Moengo Tapoe en wel tegen Transvaal en PVV vanwege het vertrek van natio verschoven. PVV tegen Inter Moengo Tapoe is verschoven naar 14 augustus. De laatste wedstrijden van de competitie worden op 24 augustus gespeeld. Inter heeft Transvaal om 16.30 uur in het R.Brunswijk Stadion en Leo Victor neemt het op hetzelfde tijdstip op tegen Robinhood in het Franklin Essed stadion.  

Ala-D Media

Saturday 14 December
Friday 13 December
Thursday 12 December