UNODC schenkt drug kit aan KPS
16 Jul, 20:33
foto
De UNODC-vertegenwoordiger overhandigt de drug-kit aan hoofdinspecteur August van Gobbel. (Foto: KPS)


Hoofdinspecteur van politie, August van Gobbel, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, heeft schenking ontvangen van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Het gaat om een deelschenking bestaande uit drug kit en een precursoren kit. De UNODC vertegenwoordigers Joao de Abreu Rodrigeuz (Scientific Affairs officer) en Luis Ruiz (coördinator Latijns Amerika en het Caribisch Gebied) zijn op verzoek van het korps en het Centraal Laboratorium in Suriname. 

De UNODC geeft de wetshandhavers training in de drugsbestrijdingsketen, terwijl het laboratorium personeel wordt getraind in het gebruik van het TRUNARC apparaat voor detectie van drugs. De training wordt woensdag verzorgd in het Centraal Laboratorium. 

De drugsbestrijdingsdiensten, met de ter beschikking zijnde middelen, doen er alles aan de drugsproblematiek in Suriname ter hand te nemen, zegt de politie Public Relations in een bericht. Het ontmoedigen van de straathandel, het terugdringen van drugssmokkel via onze grensposten, alsook het ontmantelen van drugsorganisaties zijn de voornaamste doelen die de drugsbestrijdingsdiensten van het KPS nastreven.

Deze schenking is een aanwinst, aangezien deze middelen hard nodig zijn bij de activiteiten die in het kader van de drugsbestrijding worden uitgevoerd en de strategieën die worden toegepast. Het UNODC gelooft erin dat met deze schenking Suriname beter in staat zal zijn om de doelen, in het kader van bestrijding van de drugscriminaliteit verder te verwezenlijken en zegt het land verdere ondersteuning toe.

Saturday 14 December
Friday 13 December
Thursday 12 December