Uitvaartdienst vier omgekomen jongens in Ocer
16 Jul, 16:04
foto
De uitvaartdienst van de vier omgekomen jongens vindt plaats in Ocer. De kinderen worden vanmiddag begraven. (Foto: René Gompers)


Vandaag worden Teshiro, Jayden en Jelaini (een tweeling) en Trushon begraven. De vier kleine kinderen zijn op 2 juli bij een brand aan de Ellestraat te Latour, overleden. De uitvaartceremonie vindt plaats in Ocer. Op die donkere dag is de peuter Delvano Eind ook omgekomen in een brand te Pontbuiten. Hij is zaterdag begraven. 

Het is nogal druk in Ocer. Vrienden, familie, buren en enkele hoogwaardigheidsbekleders zijn afscheid komen nemen. Een groepje jongelui speelt vrolijke deuntjes. Van 'Hond van de slager' tot 'Daarboven in de lucht.' Schoolkinderen zijn ook afscheid komen nemen van hun maatjes. Weliswaar onder professionele begeleiding.

Odette Miranda praat de ceremonie aan elkaar. Steve Meye en dominee Steward zorgen voor de geestelijke troost. Op twee schermen gaan beelden langs van de overleden kinderen. Buiten hangen de Surinaamse en NDP vlag halfstok. Groen en geel zijn de themakleuren van de familie. Op de boekjes met liederen siert Spiderman de voor- en achterpagina. Het verdriet is voelbaar. De dienst voor de 'vier engeltjes' is gaande.

René Gompers

Thursday 12 December
Wednesday 11 December