Bond AZP weer aan het werk
15 Jul, 15:27
foto


De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) heeft vandaag zijn acties opgeschort. De bond was sinds donderdag in actie. De algemene ledenvergadering heeft het besluit genomen nadat aan de eis om de 25% terugwerkende kracht (twk) te ontvangen is voldaan. 

Vrijdagmiddag kreeg het bestuur het bericht dat delen van de leden over de twk beschikte. De leden waren het volgens de bond het beu dat zij elke maand moeten wachten op de uitbetaling van de twk, terwijl dit met het salaris zou moeten geschieden. Toen op 10 juli 2019 bleek dat de uitbetaling is uitgebleven hebben de leden besloten om in de ochtenddienst te werken tot 13:00 uur, waarna zij de werkplek verlieten. Rekening houdend met de zieke mens is er aan diverse afdelingen dispensatie verleend. Verder hebben tijdens de middag- en nachtdienst alsook in het weekend de werkzaamheden normaal voortgang gehad. 

Eerder was een ultimatum gesteld aan de leiding van het ziekenhuis, waarin meegedeeld over de uitbetaling van de twk. Hieraan werd niet voldaan. De ABPLAZ zegt het te betreuren dat vakbondsmiddelen moesten worden ingezet om de betaling van de twk af te dwingen. 


Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December