Misiekaba: Hulpverlening nabestaanden op schema
15 Jul, 00:51
foto
Minister André Misiekaba zaterdag bij de uitvaart van de tweejarige peuter die omgekomen is bij de woningbrand te Pontbuiten.


Tushero van Hetten (6), de tweeling Jayden en Djalia van Hetten (4) en de anderhalf jaar oude Trishon van Hetten worden dinsdag begraven. Delvano Eind (2) is zaterdag naar zijn laatste rustplaats gedragen. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zegt desgevraagd aan Starnieuws dat alles op schema is voor de teraardebestelling dinsdag. Er is door de familie een begroting en een offerte voor de begrafenis ingediend, die later maandag zal worden gefinaliseerd. 

Op 2 juli zijn de vijf kinderen tijdens twee afzonderlijke branden omgekomen. De regering ondersteunt de families. Ook is er een rekening geopend waarop de samenleving geld kan storten. Ook is hulp in natura welkom. Misiekaba heeft een beroep gedaan op personen en organisaties om de hulp zo veel mogelijk centraal te doen plaatsvinden. Hierdoor wordt voorkomen dat langs elkaar heen gewerkt wordt. 

VHP-voorzitter Chan Santokhi meldde op zijn Facebookpagina zondag, dat de partij drank heeft gegeven aan de families. Zondagavond is een rouwbijeenkomst te Land van Dijk bij familie Van Hetten. De officiële singi neti wordt maandagavond gehouden in Ocer. Misiekaba merkt op dat er voor voldoende drank is gezorgd. Daarom zou het beter zijn geweest als (politieke) organisaties die willen helpen, afstemmen met het ministerie. Friday 13 December
Thursday 12 December
Wednesday 11 December