Breaking: Acties VMS opgeschort tot donderdag
14 Jul, 17:01
foto


De actie aangekondigd voor maandag door de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) is opgeschort. Er is overleg geweest onder leiding van president Desi Bouterse. Afgesproken is dat de president de ruimte heeft om zich te buigen over enkele cruciale punten. Partijen leggen zich verder het zwijgen op in deze kwestie. De acties zijn opgeschort tot donderdag 18 juli.

Verklaring na het onderhoud dat zojuist is afgesloten. 
"De minister van Volksgezondheid en directie, de Nationale Ziekenhuis Raad, directie Staatsziekenfonds en bestuur van VMS zijn zaterdag op initiatief van de NZR en zondag onder leiding van de president van de republiek Suriname in verband met de dreigende actie van de huisartsen en specialisten van de VMS bijeen gekomen.

Partijen hebben knelpunten uitvoerig besproken, waarvan een groot deel is opgelost en waarover afspraken zijn gemaakt. Uit egards voor de president is afgesproken dat de acties worden opgeschort tot donderdag 18 juli, opdat de president enige ruimte heeft om nog enkele cruciale punten verder af te stemmen binnen de regering. 

Partijen hebben afgesproken een persstilte tot dan in acht te zullen nemen."

Thursday 12 December
Wednesday 11 December