Zevende wiskunde olympiade gestart op de Poolschool
13 Jul, 15:28
foto
V.l.n.r.: Indira Ramdin (organisatie), Simone Young(vertegenwoordiger Self Reliance), Cher de Man (vertegenwoordiger Self Reliance),
Ewald Levens (oudvoorzitter SVWR), Shanti Venetiaan (voorzitter SVWR), mw. Raghoebarsing (directrice Poolschool).


De zevende editie van de Surinaamse wiskunde olympiade is van start gegaan op de Poolschool. Op deze school deden 8 leerlingen mee met deze ronde. Landelijk hebben ongeveer 2000 leerlingen van 71 VOJ-scholen zich aangemeld voor deze eerste ronde die ook wel Fayalobi wedstrijd wordt genoemd. Uit deze groep worden er 100 leerlingen gekozen die mee zullen doen met de finaleronde op 3 augustus.

Vorig jaar heeft een leerling van de Poolschool de olympiade gewonnen en daarom is het startsein gegeven op deze school. De Surinaamse wiskunde olympiade wordt georganiseerd door een werkgroep van de Surinaamse vereniging van Wiskunde- en rekenleraren (SVWR), en wordt al vanaf het begin in 2013 gefinancierd door Self Reliance. Ook dit jaar heeft deze verzekeringsmaatschappij ervoor gezorgd dat de Surinaamse wiskunde olympiade georganiseerd kan worden.

De deelnemers van de Poolschool werden begroet door Indira Ramdin van de werkgroep en daarna
toegesproken door de voorzitter van de SVWR, Shanti Venetiaan en door Simone Young die het bedrijf
Selfreliance vertegenwoordigde. De opening is verricht door de overhandiging van de opgaven door een van de vertegenwoordigers van Selfreliance, mevrouw C. de Man, aan de directrice van de school, mevrouw Raghoebarsing, die daarna een dankwoord uitsprak, meldt de organisatie in een persbericht.