Parmessar laat kanalen Alkmaar en Zorgvliet opschonen
06 Jul 2019, 21:30
foto
In opdracht van de minister van LVV zijn de kanalen te Alkmaar en Zorgvliet opgeschoond. (Foto: LVV/NII)


De kanalen te Alkmaar en Zorgvliet in het district Commewijne zijn opgeschoond. Het onderhoud van de kanalen liet te wensen over met als gevolg dat deze waterwegen dichtbegroeid raakten. Hierdoor liepen de ressortgebieden Alkmaar en Zorgvliet onder water. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft aan het onderdirectoraat Landbouw de opdracht gegeven om zo snel als mogelijk een inventarisatie te maken van alle landbouwgebieden waar dringende aanpak vereist is. 

Het kan volgens de minister niet zo zijn dat de waterwegen en andere broodnodige infrastructuur er verwaarloosd bij liggen. Ook vindt Parmessar dat de samenleving, en in het bijzonder de landbouwers van die gebieden, niet de dupe mogen worden van slecht onderhoud.  Het onderdirectoraat Landbouw is gevraagd om wekelijks verslag te doen over de bestaande landbouw infrastructuur.

Met het opschonen en ophalen van de kanalen worden de landbouwers enigszins ondersteund en wordt voorkomen dat zij hun aanplant en of gewassen verliezen. Het ministerie is er om de landbouwsector te stimuleren en waar nodig de helpende hand te bieden, meldt LVV via het Nationaal Informatie Instituut. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April