Rusland schenkt medische apparatuur aan ziekenhuizen
06 Jul 2019, 08:32
foto
Aanwezigen bij de overdracht van medisch apparatuur door de Russische delegatie aan 's Lands Hospitaal en Academisch Ziekenhuis Paramaribo. (Foto: 's Lands Hospitaal)


Rusland heeft medische apparatuur gedoneerd aan de couveuse afdeling van ‘s Lands Hospitaal. Deze afdeling beschikt nu over apparatuur om de kwaliteit van het leven van baby’s te verhogen. Ook de operatiekamer profiteert van deze geste. De schenking die sinds vorig jaar november is opgestart, werd deze week een feit. De medische apparatuur is door de Russische technici in elkaar gezet en het personeel is getraind. De overdracht vond vrijdag plaats. Het gaat exact om 4 baby incubators met weegschaal, 4 neonatale fototherapie bestralers, 4 neonatale infrarood verwarmingen, een kunstmatig longventilatie-apparaat voor neonants dat is gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en een multifunctioneel apparaat voor inhalatie-anesthesie. De schenking vertegenwoordigt een waarde van US$ 136.350.  

Algemeen directeur van 's Lands Hospitaal, Dayansankar Mathoera, is niet uitgesproken over de ontvangen apparatuur. “Omdat 's Lands Hospital in de eerste plaats een gespecialiseerd ziekenhuis voor moeder en kindzorg is, ontvingen we dit aanbod met open armen en binnen de kortste keren hadden we het formele verzoek om donatie van de neonatale uitrusting ingediend, inclusief medische uitrusting zoals CPAP, neonatale patiëntmonitoren, pediatrische patiëntenmonitoren en neonatale blaasbalgstroopapparaat," laat Mathoera optekenen.  

Mathoera bedankte de Russische delegatie, Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken, Marc Waaldijk, honorair consul van Rusland en medewerkers van het ziekenhuis. Hij verzekert dat de gedoneerde medische apparatuur in hoge mate zal bijdragen tot de uiterste professionele zorg die in ons ziekenhuis wordt geëist. “Het zal zeker onze capaciteiten verbeteren, met name de neonatale zorg, maar ook de zorg in de operatiekamer. Medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopisingh overhandigde de houten plaquette met daarin het reliëf van het logo van ‘s Lands Hospitaal aan de Russische delegatie.

Bij de symbolische overdracht van een warmte lampapparaat waren onder andere aanwezig minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, de vertegenwoordiger van de Russische ambassade voor Brazilië en Suriname, Jenna Chekova, de onderdirecteur van Volksgezondheid, Robert Mohamed, medisch directeur van Academisch Ziekenhuis en Lindy Liauw Kie Fa. 

Advertenties