Openbare vergadering niet doorgegaan vandaag
05 Jul 2019, 12:42
foto
Op de PALU na heeft de oppositie het vandaag laten afweten. Door gebrek aan quorum moest de vergadering worden verdaagd. (Foto: Raoul Lith)


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee is vandaag weer niet doorgegaan. Er waren niet genoeg leden (geen quorum) om een rechtsgeldige vergadering te kunnen houden. Op de agenda stond de behandeling van de Wet Rekenkamer van Suriname. De vergadering was uitgeschreven voor 10.00 uur. Na bijkans twee uur wachten, is de vergadering afgeblazen door Assembleevoorzitter Jennifer Simons. 

Donderdag is ook geen inhoudelijke behandeling geweest van de Comptabiliteitswet omdat deskundigen van De Nationale Assemblee en Financiën nog met elkaar overleg moeten plegen over wijzigingsvoorstellen. Na drie uren overleg, is de vergadering uiteindelijk verdaagd. Het lag in de bedoeling van de Assembleevoorzitter om beide wetten deze week aan te nemen. Op 24 juni was er eveneens geen quorum. Toen stond de Wet Notarisambt op de agenda. 

De griffier heeft de namen voorgelezen van de leden die aanwezig waren: Diepakkoemar Chitan, Raymond Sapoen, Rudolf Zeeman, Cleon Gonsalves (PALU), Ronald Hooghart, William Waidoe, Yvonne Maabo, Hans Sandjon, Rajiv Ramsahai, Ruchana Illahibaks, Jennifer Vreedzaam, Roché Hopkinson, Glenn Sapoen, Joan Wielson, Jenny Warsodikromo, Wendell Asadang, Naomi Samidin, Melvin Bouva, Amzad Abdoel, Rossellie Cotino, Patrick Kensenhuis, Grace Watamaleo en Jennifer Simons. 

Van de VHP, NPS, ABOP, PL, DOE was niemand aanwezig. Enkele coalitieleden hebben afgezegd. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April