18 jaar cel en geldboete geëist tegen piloten (update)
04 Jul 2019, 12:13
foto


Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft vandaag 18 jaar cel geëist tegen de piloten Harti L. en Dionathan M. In deze zaak staat ook terecht ondernemer Raj Oedit. Er is 488 kilogram cocaïne onderschept werd vorig jaar in een vliegtuig dat geland was op zijn perceel in Saramacca. Ook is gevraagd om hen een boete op te leggen van SRD 200.000. 

Oedit is in oktober vorig jaar in Nederland aangehouden. Nederland heeft op basis van een rechtshulpverzoek van Suriname besloten dat de verdachte uitgeleverd wordt aan Suriname. Hiertegen is zijn advocaat in beroep gegaan. Volgens raadsman Irvin Kanhai zijn er tijdens het proces geen bezwarende verklaringen afgelegd tegen Oedit, die nog steeds in Nederland is.  

Oedit wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming van een criminele organisatie en overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Rechter Maureen Dayala heeft de verdere behandeling van de zaak is uitgesteld naar oktober. Ook de zaak tegen Oedit wordt op 21 oktober behandeld. 
Advertenties