VHP houdt geldinzamelingsactie voor getroffen families
04 Jul 2019, 05:55
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi (midden) spreekt de familie op Latour toe. Rechts Ronny Aloema die als coördinator optreedt. (Foto: VHP)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft woensdag samen met onder andere Ronny Aloema de getroffen families te Latour en Pontbuiten opgezocht. Hij heeft zijn medeleven betuigd met de tragedie die hen overkomen is, waarbij vijf kinderen het leven lieten bij twee afzonderlijke branden. Santokhi heeft een landelijke geldinzamelingsactie onder de VHP aangekondigd om de families bij te staan. 

Santokhi zei dat de VHP-delegatie als maatschappelijke organisatie medeleven is komen betuigen met het smartelijke verlies. "Alleen de Almachtige weet de nodige oplossingen. Laten wij ons laten leiden door de aanwijzingen die Hij geeft, maar daarvoor is het nodig dat u uw geloof in Hem vestigt. Dat wij vandaag hier met u staan is ook door Hem ingegeven. 
Wij kunnen u slechts troosten middels materiële  en immateriële ondersteuning. Vandaag zijn wij hier om u immateriële ondersteuning te bieden door u in herinnering te brengen dat u niet alleen staat in uw verdriet en pijn. Ook willen wij u mededelen dat wij als onderdeel van deze gemeenschap ook voor enige materiële ondersteuning zullen zorg dragen. De overheid doet haar deel als feitelijke plicht naar de samenleving toe en wij doen ons deel vanuit onze morele plicht," zei de VHP-topman. 

Aloema zal het contact tussen de VHP en de families onderhouden en de steun coördineren. "Rest mij nog u te verzoeken uw lot in handen te leggen van de Almachtige die hemel en aarde gemaakt heeft en vooral geestelijke steun en troost bij Hem te zoeken. Alleen Hij heeft het antwoord op al uw vragen waarmee u zit." De VHP heeft vooruitlopend op de inzamelingsactie een enveloppe met inhoud overhandigd aan de getroffen families te Pontbuiten en Latour. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April