NDP-voorzitter Bouterse leidt verkiezingscommissie
04 Jul 2019, 00:00
foto
NDP-voorzitter Desi Boutese (archieffoto)


Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft de leiding van de centrale verkiezingscommissie 2020. Dit is woensdagavond goedgekeurd door het Centraal Politiek Orgaan van de partij. In de commissie hebben verder zitting Ramon Abrahams, Faizal Abdoelgafoer, Caroline Heilbron, Etienne Boerenveen en Winston Lackin. Een zevende persoon moet nog worden benoemd. 

Op de vergadering zijn ook de landelijke coördinatoren bekendgemaakt en goedgekeurd door het hoogste politieke orgaan van de partij. Starnieuws verneemt dat de NDP deze keer niet zal werken met één campagneleider of landelijke coördinator. Voor alle districten zijn er coördinatoren aangesteld. In Sipaliwini en Paramaribo zijn er per ressort coördinatoren aangesteld. 

De coördinator van Nickerie is Ramon Abrahams, Coronie: Ivan Graanoogst, Saramacca: Jules Wijdenbosch en Errol Alibux, Wanica: Etienne Boerenveen, Commewijne: Faizal Abdoelgafoer, Marowijne: Jerry Miranda, Para: Patrick Kensenhuis, Brokopondo: Sergio Akiemboto en Lesley Winter. 

In Paramaribo (12 ressorten) zijn de coördinatoren: Blauwgrond: Ingrid Bouterse-Waldring, Rainville en Munder: Melvin Bouva, Centrum: Kurt Nelson, Beekhuizen en Flora: Edwin Heuvel, Pontbuiten en Latour: André Misiekaba, Livorno: Rabin Parmessar, Weg naar Zee en Welgelegen: Parmessar en Lamuré Latour en Tammenga: Jennifer Simons. 

De centrale verkiezingscommissie onder leiding van Bouterse moet de partij leiden naar de verkiezingen. Het uitgavenbeleid rond de verkiezingen wordt ook gecoördineerd door deze commissie. Andere taken zijn, het verschaffen van propagandamateriaal, opstellen van schema's voor de landelijke massameetings en alles rond de verkiezingen tot de wettelijke verplichtingen, zoals inschrijven van de partij en het indienen van kandidatenlijsten monitoren. 

Advertenties