Suriname zoekt samenwerking voor mensen met beperkingen
04 Jul 2019, 09:38
foto


Inclusion for All in a Changing World was het thema van de internationale Dises (Division of International Special Education and Services) conferentie. Dises is een afdeling van de Council for Exceptional Children.

Dises stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking tussen verschillende professionals die zich bezighouden met de zorg voor het onderwijs aan mensen met een beperking. De organisatie promoot internationale samenwerking en streeft naar verbetering van de onderwijsmogelijkheden en onderwijskwaliteit voor kinderen met beperkingen over de hele wereld.

Tijdens de conferentie die van 26 tot 28 juni is gehouden hebben vertegenwoordigers van verschillende landen diverse inzichten over inclusion gepresenteerd. Inclusion is gericht op de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. Kinderen met een beperking behoren volgens deze visie in reguliere scholen te worden opgevangen, maar wel op een manier die past bij hun mogelijkheden en beperkingen.

Annelot Themen en Merian Irving-May, respectievelijk directeur en decaan van de sociale faculteit bij Vanguard Community College in Suriname, hebben deelgenomen aan de conferentie. In een persbericht zeggen ze dat ze van gedachten hebben gewisseld over de verschillen, overeenkomsten en samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname, Jamaica, de Verenigde Staten en andere Caribische eilanden. Ook de verschillende methoden en technieken voor inclusief onderwijs en het begeleiden van kinderen met speciale behoeften, zijn besproken.

 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April