Moengo Tapoe winnaar Manspasi Prodowaka
02 Jul 2019, 01:47
foto
De culturele groep Moengo Tapoe krijgt er maar niet genoeg van. Deze groep heeft de Subisco Manspasi Prodowaka 2019 te Moengo gewonnen. (Foto's: Dwight Djoe)


Moengo Tapoe is zondag in de culturele klasse winnaar geworden van de 2019 editie van de tweedaagse Subisco Manspasi Prodowaka die gehouden is in Moengo in verband met 156 jaar emancipatie. De jury had het beslist moeilijk om de winnaar uit te kiezen, omdat haast alle groepen zich uitstekend hebben gehouden aan de regels. De groep was dolblij toen ze hoorde dat ze op de eerste plek is geëindigd. De culturele vereniging Teki Leli, onder voorzitterschap van Tresna Pinas, die belast was met deze Prodowaka, kijkt zeer tevreden terug op deze twee enerverende dagen.

Op de tweede, derde en vierde plek in de culturele klasse zijn respectievelijk geëindigd Ricanau Moffo, Super Adjoema en Pikinsanti. Het was een en al een festijn bij de sluitingsceremonie. Vooral de Marron culturele ploegen hebben bij het afleggen van de laatste meters ondanks de regen op bijzondere wijze uiting gegeven aan hun verbondenheid. Het publiek ging uit zijn dak en danste en zong ook vrolijk mee met de groepen te Clock House. 

Volgens Pinas waren er geen noemenswaardige onregelmatigheden. Ze is blij met niet alleen de wijze waarop de groepen zich hebben gedragen, maar ook de ondersteuning van de gemeenschap en derden die het geheel tot een succes hebben gemaakt. Nu al vragen mensen om herhaling het volgende jaar, zegt ze. Bij dit project beginnen de voorbereidingen maanden van te voren. 

Op de eerste dag verschenen 14 senioren groepen aan de start en 4 junioren groepen. Zondag hebben nog drie nieuwe groepen zich aangesloten bij de Prodowaka met als thema,’ Opo waka mek a fatu broko saka’. 

Overige uitslagen
Junioren
1 Little Langa Oekoe
2 Little Adjoema
3 Teke leli piking

Algemene klasse
1 Misfit (Fitness groep van Moengo)
2 Awanja band (olv Little Loba)
3 Heavy Duty ( Box Vereniging van Moengo)

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April