Veerboten varen vandaag weer
27 Jun, 04:18
foto
De veerboten zullen vandaag weer varen, na een staking woensdag.


De leden van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC) hebben woensdagavond besloten dat ze vandaag weer varen. De boothouders hebben woensdag niet gevaren omdat zij eisen dat de 23 maanden subsidie die zij moeten ontvangen, eerst wordt uitbetaald. Tijdens een gesprek met de leiding van Openbare Werken, Transport en Communicatie had het bestuur te horen gekregen dat de subsidie niet uitbetaald zou worden omdat in juli 2017 een intentieverklaring was getekend hierover. 

De boothouders hebben gisteren niet gevaren, waardoor honderden mensen gedupeerd zijn geworden. Zij voeren aan geen toestemming aan de toenmalige voorzitter, Michel Nathoe, te hebben gegeven om een intentieverklaring te tekenen. Ann Sadi die intussen de leiding heeft van de BOVC, nadat Seshma Bissesar zou zijn afgezet op een ledenvergadering, had beloofd deze kwestie in orde te zullen maken. 

Sadi heeft gisteren de boothouders zover gekregen om de actie op te heffen. Hierna zal er verder overleg gevoerd worden met minister Vijay Chotkan. Hoewel de leden aanvankelijk vastberaden waren om door te gaan met de actie totdat de subsidie zou worden uitbetaald, is besloten vandaag toch te varen.