Politie geeft identiteit verkeersdoden Kennedyweg vrij
26 Jun, 20:59
foto


Milton Enser (46) en zijn vrouw Natalie Ligeon (41) zijn omgekomen bij de aanrijding aan de Kennedyweg. Hun kinderen, die ook in de auto zaten, raakten zwaar gewond. De aanrijding vond dinsdag plaats tussen de personenauto, bestuurd door Enser, en een vrachtwachten van het Nationaal Leger. Vier militairen in het legervoertuig zijn ook gewond geraakt maar hun letsels schijnen niet van levensbedreigende aard te zijn, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat Enser met zijn gezin over de Kennedyweg reed komende vanuit de richting van Paramaribo en gaande in de richting van Zanderij. Ter hoogte van de Coropinabrug moet Enser, door tot nog toe onbekende redenen, de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren en op de rijhelft van zijn tegenligger zijn gekomen. Het legervoertuig en de personenauto kwamen in botsing met elkaar waarna zij een elektrische mast langs de weg ramden.

Enser en zijn vrouw raakten bekneld in het voertuig en waren vrijwel op slag dood. Met behulp van de brandweer werden de twee levenloze lichamen uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast. Hun dochters van 22 en 5 jaar oud liepen zware letsels op en zijn ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Drie militairen klaagden over pijn aan het lichaam en de vierde had een verwonding in zijn gelaat.

Enser was in het bezit van een geldig rijbewijs. De militair die het legervoertuig bestuurde bezit een geldig rijbewijs. In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn de ontzielde lichamen afgestaan aan hun nabestaanden. Het  verdere onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.