Investsur houdt info-sessie voor LVV
25 Jun, 22:37
foto
De directeur van het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname (Investsur), Ike Antonius, tijdens een informatiesessie voor directie en staf van LVV.


De directeur van het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname (Investsur), Ike Antonius, heeft directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dinsdag geïnformeerd over de stichting. De sessie is gehouden op initiatief van minister Rabin Parmessar. De informatie is gegeven als onderdeel van ‘Awareness Process National Stakeholders’.

Waarnemend directeur van LVV, Deepak Jairam heeft de openingssessie verricht. Het ministerie LVV is ook vertegenwoordigd in de 9 man tellende Raad van Toezicht bij Investsur. Investsur is door de overheid belast met het promoten en faciliteren van investeringen in Suriname. De agrarische sector is één van de sectoren die kan zorg dragen voor duurzame ontwikkeling van Suriname waar investeringen noodzakelijk zijn, zegt de voorlichting van LVV, via het Nationaal informatie Instituut.

In 2001 is de Investeringswet en in 2002 de wet voor Investsur afgekondigd. Dit orgaan is mede belast met het aantrekken en begeleiden van investeerders over de hele wereld volgens de geldende standaarden en rekeninghoudend met de effecten op de te realiseren nationale ontwikkelingsdoelen. Het uiteindelijke rapport wordt vervolgens aan de regering voorgelegd. Antonius zegt dat samenwerking belangrijk is voor het bereiken van de doelen.