Vrachtwagenchauffeur beschoten en beroofd
25 Jun, 12:22
foto


De Braziliaanse vrachtwagenchauffeur J.P. (45) die zaterdag beschoten werd in de omgeving van goudveld Bewojo in het district Brokopondo, is opgenomen in het ziekenhuis. Hij is geraakt in zijn bovenlichaam. Toen de politie ter plaatse arriveerde was het slachtoffer met hulp van omstanders overgebracht naar Paramaribo voor medische behandeling.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat J.P. is beschoten vanuit het bos op de weg naar het goudveld genaamd Bewojo, nabij het dorp Klaaskreek. De man reed alleen in zijn voertuig vanuit het goudveld richting Paramaribo. Hij werd overvallen door drie gemaskerde en gewapende criminelen.

Deze struikrovers kwamen vanuit het bos op de weg en schoten gericht op het voertuig waarbij de bestuurder J.P. geraakt werd aan zijn bovenlichaam. Hij was niet in staat verder te rijden waardoor de struikrovers de kans kregen om hem te beroven van een geldbedrag in Amerikaanse dollar en een mobiele telefoon. Hierna vluchtten de criminelen weer het bos in. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van Regio Midden, meldt de politie Public Relations.