Robinhood weer aan kop bij 1e divisie SVB
24 Jun 2019, 04:25

De landskampioen Robinhood is na dit weekend wederom aan kop bij de SVB 1e divisie. Vrijdag won de ploeg in het Frank Essed Stadion van Nishaan 42 met 4-2. De ruststand was 4-0  voor de landskampioen. In de tweede helft nam Nishaan twee doelpunten voor haar rekening. Door deze winst staat Robinhood met 23 afgewerkte wedstrijden  op de eerste plaats in deze competitie met 61 punten. Inter Moengo Tapoe die niet in actie kwam, blijft steken op 59 competitiepunten en bezet nu de tweede plek.

De landskampioen is nu in een betere positie en stevent met nog 7 wedstrijden te gaan op herhaling van het vorige jaar. De ploeg heeft ook een wedstrijd minder gespeeld dan naaste concurrent Inter Moengo Tapoe met 24 wedstrijden. Leo Victor completeert de top 3 met 56 competitiepunten uit 24 wedstrijden.

Transvaal kwam zondag uit tegen Voorwaarts. In het  Frank Essed stadion werd het een doelpuntloze eerste helft. Transie kreeg tal van kansen maar kon die niet in doelpunten omzetten. In de tweede helft was het captain Rinaldo Kemble die in het laatste kwartier pas de score opende van dichtbij: 1-0. Kort hierna nam middenvelder Carlos Da Silva via een keihard diagonaal schot de  2-0 voor zijn rekening. De wedstrijd was zo goed als uitgespeeld. Tegen het einde was Alvaro Verwey van Voorwaarts trefzeker. Op de rand van het strafschopgebied schoot hij raak. De wedstrijd eindigde 2-1 in het voordeel van Transvaal.

Overige Uitslagen
West United-SNL 3-1.
Santos-WBC 1-1
Notch-Acoconot (Beide ploegen kwamen in zelfde kleur tenue opdagen. De wedstrijd is uitgesteld.)