Mexico veilt bezittingen drugshandelaren
24 Jun, 07:56
foto
Iemand doet een bod op een veiling van bezittingen van drugshandelaren in Mexico. (Foto: Reuters)


Huizen met zwembaden en vluchttunnels, een ranch omringd door hectares land en een luxe appartement met een griezelige geschiedenis, behoren tot de 27 huizen die zondag zijn geveild in Mexico. De bezittingen waren in beslag genomen van drugshandelaren en anderen.

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador had beloofd dat de opbrengst van de veiling van eigendommen en grond, die door vorige regeringen in beslag waren genomen, zou gaan om achtergestelde gemeenschappen in de arme en gewelddadige deelstaat Guerrero te helpen.

Onder de appartementen die op zondag zijn geveild, was er één van een kartelleider die erin is vermoord en was weggemaakt door zijn broers. "[Kopers] zullen weten dat naast het verwerven van een goed, ze ook goed zullen doen, dat wil zeggen, ze zullen diegenen helpen die steun nodig hebben vanwege de armoede die ze lijden en de achterstand die ze hebben," zei Lopez Obrador vrijdag.

In één van zijn eerste ambtsdaden kwam Lopez Obrador met een bezuinigingsplan met inbegrip van de verkoop van het presidentiële vliegtuig en andere voertuigen van de overheid. Hij ontbond ook de presidentiële garde die belast was met de bescherming van de president.

De Mexicaanse autoriteiten zeiden dat er de komende maanden meer van dergelijke evenementen zullen zijn. In een vergelijkbare veiling eind mei, hebben de Mexicaanse autoriteiten US$ 1,5 miljoen opgehaald uit de verkoop van een Lamborghini en andere bezittingen die in beslag zijn genomen van criminelen en van minstens één voormalige politicus.